söndag 30 november 2014

Skogsvandring och adventspynt

I dag tog vi oss tid att köra ut till skogen för att finna lite godis för ögat så här års. Inte nog med att man hittar trattkantareller, granris och mossa, det är som balsam för själen också.
Jag fick med mig dem här fina på turen till skogen, den ena lilla stannade hemma med pappsi.


"Stå rakt i ryggen och säg cheese :)"...





 Voilá och...


... voilá

 
Till och med den stora hängde med. Plötsligt blir man lite lycklig när den stora tjejen svarar JA på frågan om hon ska följa med till skogen. För det är g-a-n-s-k-a otippat. Lycklig mamma dag;)

Glad 1:a advent :)


torsdag 27 november 2014

Adventsljusstakar

Jag ÄLSKAR 1:a advent. Jag har lite svårt för att se stjärnor och stakar innan. Vad andra än tycker så förstör man ju traditionen när de kommer fram innan....så tycker jag :)
Jag går helt klart med på att lysa upp tillvaron utomhus. I Thailand hag man ljusslingor året om så det stör mig inte, det är snarare mysigt. Men attans att stakar och stjärnor åker upp innan 1:a advent ;)


Jag har hittat ett lite axplock av stakar och en stjärna som jag tycker om. Stjärnan är från PRHOME, till höger om den, den ur snygga men ack så dyra  elljusstake i mässing formgiven av Sabina Grubbeson, den vita med pippin är ju söt (kanske inte passar hos mig men ändå) finns på Åhléns och den vita under är Måseskär och de två andra finns på Åhléns. 

Happy shopping :)

Snart så, kommer stakarna fram hos oss!
God afton

onsdag 26 november 2014

Underbara muggar

Jag har en kär vän som har ögat för det lilla extra, det är härligt med sådana vänner som inspirerar och tipsar. Jag har många men just Johanna har inspirerat och tipsat om Åsa Lindströms makalöst fina muggar.


Muggarna tillverkas för hand i Gustavsbergs gamla porslinsfabrik. Muggarna skapas med olika bottenfärger och mönster för att få till olika kombinationer i blått och svart. Måste nämnas att det är en fin guldkant upptill och en bit ner i muggen-så fina! 

En given julklapp, kan dock vara svårinförskaffad om du inte bor i Stockholm, för de sälj nämligen bara där :)





Bild 1 och 2  är mina den sista är lånad från Åsa Lindström.
Källa: Åsa Lindström

God afton!

måndag 24 november 2014

En bra början på veckan..

I dag är min ”lediga” studiedag. Hjärnan går på högvarv men ändå sådär lagom. Jag skuttade upp 05.40 för att svida om till yoga kläder. Hoppade in i bilen och körde i väg mig själv till Yogaroom för ett pass Hot Yoga. Det var första gången jag testade detta ”svett”-pass så tidigt på morgonen. Herre jisses, jag skulle eventuellt kunna fylla hela kungsbackafjorden till bredden om jag vred om mina kläder efteråt.  

På något sett har jag börja älska att svettas mycket. Det känns liksom som om man fått ut något av träningen då. All skit mellan öronen strömmar liksom ut och in kommer nytt, rent och fräscht!

Sen hem och njöt av en lugn och skön frukost, UTAN barn. För ja, det är faktiskt skönt att få intaga sin frukost i lugn och ro med en tidning till….



God fortsättning på denna sköna måndag (för egentligen har måndagar alltid varit den värsta dagen på veckan, nu finns det inga värsta dagar längre ;))

Kram;)

lördag 22 november 2014

Äta stiligt från Swedish Grace


Rörstrands Swedish Grace har lanserat en ny färg, den jordnära färgen STEN. Föreställ er en härlig dukning med linnetyger i vitt och "linne"och krispig grönska tillsammans med denna (enligt mig) flexibla service. Passar till alla dukningar :) Idag serveras det pizza på våra tallrikar...

Bilden är lånad från Rörstrand.

Smaklig måltid!

tisdag 18 november 2014

Mumsiga "nut"bars...

Vill bara delge er ett bra tips på ett litet mellanmål/snack för alla som är lika hungriga eller sugna på nått  att stoppa i munnen som jag. Jag hittade den på Tasty-health och har modifierat om den något till min egen smak...
Å det bästa är, det är helt och hållet NYTTIGT! Jo, du läste rätt :)
Så här gör du:

4 dl havregryn
2 dl proteinpulver med chokladsmak
0,5 dl hackade mandlar
0,5 dl grovhackade jordnötter
2 msk riven kokos
2 msk kokosmjöl
ca 8 dadlar (hacka/mosa dem)
1 msk honung
0.5 dl jordnötssmör
1 dl mjölk

Bland nu alla torra ingredienser först, blanda sedan i hop alla blöta ingredienser separat. Häll sedan den blöta blandingen i den torra och knåda ihop som en "chokladbollssmet". Lägg nu degen mellan plastfolie i en långpanna och tryck ut till en rektangulär form ca 0,5 cm tjockt.

Ställ in plåten med den uttryckta degen i kylen ett par timmar eller över natten. Skär sedan 4*10 cm stora rektanglar. Voilá där har du din nyttighetsbar!
Lägg dem mellan smörpapper och frys in så håller de längre :)

Från en sötsugen till en annan!

måndag 17 november 2014

Tips på tvättstugor med ordning och reda...

Vi bor i ett amerikansk-inspirerat hem vilket naturligt får mig att dyka in på amerikanska bloggar och heminrednings sidor.  Högst upp på önskelistan står att iordningställa tvättstugan. Det är där vi går in och ut dagligen. Enligt Feng Shui ska man helst gå in och ut från huvudentrén för att få det naturliga flödet (Chi) in och ut ur huset. Det är dessutom trevligare att mötas av en i iordningställd hall (om nu alla deltagare i vår familj har lyckats hänga sina kläder och skor på plats) när du kommer hem från en arbetsdag...

Av olika anledningar går vi in i groventrén hos oss och kommer nog så att fortsätta med detta, därför önskan att få lite mer ordning och reda och ett mindre "välkommen-hem, du-har-lite-att-göra"...
Jag har bara svårt att finna tips på var de amerikanska familjerna hänger tvätten när den är tvättad, kanske de har ett rum för även detta ändamål ;)


Liten tvättstuga, precis som vi har det. Dock ser denna något mer välsorterad ut:) Gillar kontrasten mellan väggfärg och snickerier.

Vitt och fräsch

Marmor är ALLTID fin och elegant.





Tänk att ha en alldeles egen ö i tvättstugan att palla upp tvätten i travor en för respektive individ i ett hushåll.

Här har vi den mörka fina färgen på väggen ställer sig fint och strikt mot de vita tvätt maskinerna och luckorna. Mörkt dov färg i ett litet utrymme får lilla stugan att bli ändå mindre...

Här har vi den stora tvättstugan igen, det får bli nästa önskan i vårt andra hem någon gång i framtiden:)

Samtliga bilder är lånade från Pinterest.

Happy washing you all!

söndag 16 november 2014

Avig Maria

Igår var en grym kväll på Kajskjul8 inne i storstaden. Vilken kvinna/tjej/barn hon är den där Mia! En salig blandning mellan asgarv, brutalt allvar och gåshud. Vilken förmåga hon har att spexa till den sorg och negativa upplevelser hon har och har varit med om! Vilken röst sen....inte visste jag att hon kunde sjunga...

Jag är grymt imponerad av de budskap hon får fram och sanningar om livet som vi alla lever. Det är på något sätt skönt att någon faktiskt säger det högt och ljudligt om hur man kan tycka om saker och ting....

Att man faktiskt är en trött småbarnsförälder och att man inte alltid orkar ha trevliga och mysiga bjudningar en lördag kväll, att man ljuger ihop en visa för att slippa :)

Typ som jag själv, hatar att stå och laga mat till tio personer och hur mycket jag älskar att ha knytkalas så jag slipper kocka:)  (där kände jag att jag ljög lite grann, jag hatar inta att laga mat men det kan vara förbannat jobbig. Det värsta är att komma på vad man ska laga...) 



You go girl!
Vill Mia bli min kompis är jag på!

torsdag 13 november 2014

Den berömda TV-väggen

Herre gud vad tråkig vår TV-vägg är!!! Tack och lov att Jannice Wistrand har lanserat sin färg Simplicity i Kalklitir som säljs hos My Habitation då fick jag en spark i baken för att fixa och dona och eventuellt färgsätta en snutt inne i TV-hörnan. Jag är nämligen ett fan av den färgen :)

För övrigt  tänker jag mig att bygga en plats byggd bokhylla där man liksom bygger in tv:n i bokhyllan. En sådan fin skapelse som man ofta ser i amerikanska fina hus. Jag har nog en viss förkärlek till den amerikanska inredningsarkitekturen och exteriören med för den delen.  

Jag har bara ett litet hinder och det är min kära make som ställer sig kritisk till mitt experiment. Jag vänder och vrider frågan med honom ett tag och tillslut är det han som tror att han har kommit upp med idén, smart va;)

Tv-hörnan är så dödens tråkig att jag inte ens kan lägga ut en "icke" effektfull bild :)


 Har ni tips på fina tv hörnor blir jag glad av att få er "point of view"

Bild en är lånad från My Habitation.

Bakom molnen skiner solen!

tisdag 11 november 2014

Movember för en god sak...

Cancerfonden startade Mustaschkampen 2007 och höll så på fram till 2011.  År efter år kan man år fortfarande se och läsa om herrar (och kanske damer) samla hårväxt på överläppen under november månad för att visa sitt stöd mot cancern. 

H&M i nu sitt sortiment mustascher (inte vet jag om det skänker en slant till Cancerfonden för varje sålt objekt, det hade varit en fin gest att göra det under november månad kanske) som för i år är en liten modefluga. De har fått in mycket annat fint och prisvärt som man kan förgylla hemmet med :) 


Produkter från H&M

Tingeling!

måndag 10 november 2014

Känslan av att vara nöjd...

...har infunnit sig. Efter en tids förberedelser som rumsmålning, materialval, färgtema och en liten gnutta tjat och gnat (för så funkar det här, mellan mor och dotter) ;) så är nu hennes rum klart. F önskade en sminkplats kombinerat med en bra plats för läxläsning. Jag tror att vi har lyckats! 

Vi har plockat in en massa belysningspunkter, närmare sex stycken.  Ska man tänka någotsånär rätt och riktigt ska det vara en del belysningspunkter i ett rum. I många hem är det för få.... Men då hennes rum inte är så hiskeligt stort och dessutom ett stort förnsterparti som smackar in en del ljus så räcker det med sex i detta rum. 



Inköpsställen: Ilva, PRHome, IkeaRusta, Midbec

Nu ska jag fortsätta njuta av det gråa vädret (för det är ju en fin färg i sig ;) ) inte sant!?

lördag 8 november 2014

Dagens ungdom :)

Ja, vad ska man säga.....
"Klockrent" budskap ;) Det är faktiskt sant, vi tonårsföräldrar ska nog vara glada att våra tonåringar hänger framför iPad och iPhone i stället för det som framkommer som ett budskap på ljuset. Dock skulle jag önska att det inte var sååå mycket framför dessa paddor och telefoner. Jag vet inte med andra men här hemma är man uppenbarligen lite av en idiot när man säger till att -"nu får det räcka".

Klampandes i golvet som om hälarna hade blyinfattningar, himlande ögon, mäktiga suckar och diffusa mumlingar är svaren man får för att man visar sin kärlek. Jag vet inte hur många gånger jag bett min mamma om ursäkt för mitt uppträdande i tonåren.  Love her ;)


Från det ena till det andra kommer bilder på hennes omstylade rum komma upp inom kort.
Nu blir det lördagsmys med våra triss i damer E, M & F.

onsdag 5 november 2014

Mood board vardagsrum i New Englandstil


Jag har nu fått mitt första uppdrag: att inreda en lägenhet i New England-stil. Jag övar och övar på att få till en snygg mood board i något fiffigt program på nätet. Just denna är redigerad i Powepoint. Är man inte (som jag) ett geni i denna värld är det en attans utmaning att lära sig ;) Jag har som tur är visat kunden en verklig mood bord då jag känner att jag inte fick till färgerna på rättvist sätt i denna bild. Åter igen övning ger färdighet :)
Jag tar tacksamt emot heta tips på bra program för redigering av bilder mm.
Tur man har en dotter som är något av ett geni när det gäller datorer. 


Njut av denna sköna "lill"-lördag.
Kram

tisdag 4 november 2014

Runda sköna former med värme

Jag tycker om en massa olika stilar och kan även tänka mig att blanda de olika OM det känns rätt för ögat:). Jag såg denna "goa" runda skapelsen i senaste upplagan av sköna hem. Den danska formgivaren Dorthe Helm för danska Kähler står för formgivningen. 






Bilder lånade från Khäler

måndag 3 november 2014

Uppdrag "pappas lägenhet"

Då har jag nu funnit inspirationsbilder till pappas lägenhet. Han har starka önskemål om hur han vill ha det (vilket är roligt det med). Det är ifs inte lika lättarbetat som jag rodde det skulle vara för helt plötsligt har han varit och köpt saker som inte riktigt var tänkt.....
Men  men jag ser det som att han har ett kreativt sinne själv också ;)


söndag 2 november 2014

Inspiration från Lene Bjerre

Jag gillar det mörka tonerna blandat med metaller av olika slag så här till hösten, Lene Bjerre har mycket fint i sitt sortiment. Stilrent, ruffigt och elegant.







Bild från LENE BJERRE