torsdag 29 oktober 2015

Spa över dagen

Idag har vi fått förmånen att besöka Varbergs Kurort för en planeringsdag med jobbet. Det bjöds på intressanta samtal, mycket god buffé och behandlingar.         


En vacker och välkomnande entré med ett skönt chiflöde, man vill bara in!


Man skulle kunna tro att en Feng Shui konsult fått vara delaktig i de vackra skapelserna av runda former och vackra arrangemang på utsidan. Jag kände ett lugn av att bara parkera bilen.  


Ett av vilorummen.



Lobbyn med vackra fåtöljer i sköna lugna färger. 



Många vackra franska fönster.



Promenad längs ett lugnt vatten. Det stod fullkomligt stilla och solen värmde. Svårt att tro att det är november snart.




Några "hemliga" öppningar i ett staket längs promenadstråket. Ni vet väl att chi letar sig ut i små öppningar i trädgårdar. 




tisdag 27 oktober 2015

Bordsdukning a la Feng Shui

Idag fick jag ett tips som jag inte kunde motstå att dela vidare av. Susanna Utbult lärare på Nordic School of Feng Shui har i dag tipsat om hur man kan tänka kring bordsdukning när man är fler än en.

Victoria Skoglund
Ha gärna lite lägre duknings arrangemang för att ni lätt ska kunna föra ett samtal med den eller de som sitter mittemot dig.

Pinterest

Pinterest
Här har de stora vackra sommarblommor på bordet. Detta kan dock på bromsa chiflödet och bidra till  en energimässig blockering och hindra gästerna från att ha ett bra och öppet samtal med varandra. 
Dessutom är det lite irriterande att inte enkelt kunna titta på den som sitter mittemot.

Inspired by this

Varför inte satsa på mindre dukningar men för den saken skull inte  en sämre dukning. Denna dukning fick mig att inspireras. Här har de arbetat med färska örter som basilika och rosmarin. En kvist lavendel för den goda doftens skull.  

Inspired by this
Smakfullt :)

Pinterest
Less is more. 


Ha en god afton.
Kram

söndag 25 oktober 2015

Att unna sig något vackert, en chi höjare.

I går var jag och införskaffade mig min veckotaliga bukett till hemmet. Ni som köper en bukett då och då eller kanske varje vecka förstår vad jag menar med att chi höjare ;) 
Man blir glad och förhoppningsvis doftar det gott. Det gör min för jag har ju eukalyptusen i min bukett som jag älskar så!




Om du ställer din bukett framför en spegel ger du den dubbel effekt. Oavsett om det är en bukett med blommor eller något annat som du tycker mycket om, avspeglar detta positiva sig två gånger. Förhoppningsvis påverkar detta även ditt lyckohormon i kroppen ;)



Färgerna och formerna i buketten är lugna "höst" färger med yin karaktär (runda och sköna former). Det lila i buketten står för andlighet och bidrar till ett lugn för ögat. 

Lila som färg sägs även din medvetenhet, intuition och självbehärskning.


Känner ni doften, inte, kila i väg och köp ett knippe eukalyptus.

Ha en fantastisk måndag i dag!
Kram

lördag 24 oktober 2015

Pimpad Halloween pumpa

Sköna lördag och Halloween närmar sig med stormsteg, bara en vecka kvar. Dax att pimpla Pumpan, sagt och gjort. 


 Småtjejerna ritade var sitt förslag till motiv och ett alternativ röstades fram. 






Här hemma tar vi vara på fröna som mamma (läs jag) senare sitter och knaprar i sig. Dessa rostas i ugn, så gott!


Voilá!

Nu ni.... här ska vi lysa upp entrén i Halloweenstyle.

Bus eller godis ;)
Kram till er
Rebeca

torsdag 22 oktober 2015

Föreläsning om Feng Shui som verktyg i ditt hem

Nu håller jag på att förbereda mig för mitt certefieringsarbete, den avslutande uppgiften för att bli färdig Feng Shui konsult. En del i detta är attv hålla ett föredrag, för mig är detta nytt och jag känner mig som "Bambi på hal is". Jag är inte ett dugg orolig att tala inför folk för det är jag van vid, jag är inte heller orolig att träffa och möta nya människor för det tycker jag bara är roligt!

MEN! Jag vill ju ha ett toppen föredrag i hopp om att vinna suspekta/pessimistiska och tvivelaktiga personers intresse för Feng Shui och att det faktiskt fungerar!

När jag använder mig av Feng Shui´s verktyg, tänker jag hälsa! Feng Shui´s verktyg fungerar på mig och jag vet att det fungerar för andra. Och det är den funktionen jag vill förmedla till andra.

En skön känsla alltså, det får mig oavkortat att kliva in i denna lägenhet och visa vad jag menar. Jag älskar detta kök! Här har de en skön balans mellan Yin och Yang. Den vita färgen och det raka linjerna skapar yang och det rundade snirkliga formerna i den öppna spisen och på vaserna som står på bordet ger Yin.


Det är en bra balans mellan elementen. Metallelementet ges i vaserna både till färg och form. Eldelementet från spisen och vattenelementet från kranen. Träelementet från blommorna i vasen och salladen i krukan och jordelementet från bordsskivan. 
Check!

Här har de placerat båda sofforna i kraftposition, Check!
Kolla in den super fina vägglampan!

Bilder är lånade här

Det integrerade fönster mellan kök och hall är ett ypperligt sätt att få in det naturliga ljuset i den annars troligen mörka hall. Här har de även skapat en smart lösning för att ha någonstans att sitta när man knyter skorna. Det gillar jag. Smarta lösningar som ger ett skönt intryck för ögat. Det jag skulle vilja ha in är ett träd som pricken över "i".

Visst är det så. När man bygger in funktioner i väggarna känns det på något vis som det tillhör huset mer än när man köper lösa möbelmoduler. Det ger på något vis en ren känsla.

Må väl denna sköna dag!
Kram


tisdag 20 oktober 2015

Att måla om urnan med Annie Sloan Chalk Paint

Vi fick en urna av svärmor, den var jätte fin till färgen men kändes inte riktigt bra när vi bytte till grå soffa. Tanken var från början att den skulle målas om men jag visste inte riktigt med vilken typ av färg jag skulle använda mig av. Jag visste att jag ville ha vit, metallelementets färg. 

Kanske är det ett helgerån att måla om den, men är det något jag lärt mig så är det att göra det som känns rätt och inte behålla något i dess ursprungsskick om man inte känner för det. 
Casa De Magnolia
Dåvarande färg på urnan bidrar till jordelementet. Både till färg och material.

Casa De Magnolia
Här börjar det hända grejjer, känner mig super nöjd med val av färg då det är en kalkfärg vilket passar riktigt bra till urnan. 




Casa De Magnolia
 Voilá, Färgen ger metallelemtentet och en chihöjare på samma gång!
Mentalt lyckopiller skulle man kunna säga. För är det något jag blir av vit färg så är det lättare till sinnet. Detta är givetvis individuellt....

Ska ni måla något och vill ha den ruffa känslan av kalk, kan jag varmt rekommendera Annie Sloan! (detta är ingen reklam bara)
Ha en skön dag!
Kram 

söndag 18 oktober 2015

Feng Shui i din bostad del 6

Toaletten och badrummet i ditt hem är ack så viktigt att tänka på. För om du inte gör det kan detta rum bidra till en dränerande eller sunkig energi. Det är t ex viktigt att stänga toalettlocket för att inte all chi (energi) ska sugas ner och ut i avloppet.

Rensa ur produkter ur skåp och lådor som du inte använder längre. Kanske en gammal "brun-utan-sol" lotion eller en mascara som är fullkomligt uttorkad. Raklödder som nästan är slut som du inte använder för du köpt en ny... Ja, ni förstår ;)

Bildkälla
1. Har du en toalett i anslutning till ditt sovrum är det viktigt att du har dörren till badrummet stängd. Annars åker all energi ut i avloppet. 

Bildkälla
2. Badrummet ska vara och kännas bekvämt att vistas i, vi är vanligtvis nakna eller tunt klädda i våra badrum och därför är det lite extra viktigt att det är en varm och behaglig känsla i detta rum. Kakel och/eller klinkers i en varm jordfärg är att föredra för att "dämma"vattenelementet som det finns mycket av i ett badrum. 

Det är inte så att man ska behöva göra om sina badrum för att uppnå detta. Placera istället en matta i jordfärg på golvet. Denna bidrar till en varm och skön känsla i ett badrum som har en förmåga att kännas kalla, särskilt nu till vintertid. 
Min personliga favorit är den äkta mattan som inte bara kan vara jordig till färgen och formen utan även fin att titta på.

Bildkälla
3. Tänk på hur du placerar lamporna och att du har ett bra ljus i rummet. Om det går att placera lamporna bredvid spegeln är detta en bra placering för att t ex undvika skuggor i ansiktet. Tänk på att ha hela och rena speglar då denna ger en spegelbild av dig själv (läs mer om speglar här). 

Bildkälla
4. Du kanske vill ta ett avkopplande bad i en skön miljö - in med levande ljus och fina växter. Badrummet är ett yin-rum, alltså inte ett aktivt rum, här vill du ha en skön och lugn känsla om du ska ta dig ett bad. Skulle vilja säga att bilden avger en sådan känsla med det rundade formerna på badkaret och det varma jordgolvet med en varm och fin matta på som pricken över "i". 

Hoppas ni fått en del bra tips!
Simma lugnt 
Kram Rebecca

Höstfix och kokt krabba

Efter en skön söndag med långpromenad och vinterförvaring utav sommarmöblerna och poolen har vi avnjutit egenkokta krabbor. Det var minst sagt en prövning att koka dessa rackarna men jisses så gott det blev!





Det blev ett kort litet inlägg i dag men jag är så fasligt stolt över min matlagning i dag, med tanke på att jag inte är en mästare i köket precis. Jag måste köpa fler färska örter att placera i köket för att få kreativiteten att öka. 
För om ni inte visste de, påverkar färska örter och grönsaker enligt Feng Shui ditt sinne öppnas och får kreativiteten att öka i köket.
Lycka till mina vänner!

Ha en god (sen) kväll, kram.

lördag 17 oktober 2015

En skön lördag

Ridskolan, check!
Städning, check!
Min fira stund utan åtagande, snart check!

Då var det som sagt min  lilla stund och som vanligt tar jag mig en tur på "nätet" utan att något kommer i vägen. Nu råkar det vara så att E & M har en kompis här annars brukar jag få släcka lite "bränder" då och då.
Vet ni, där det finns barn finns det oftast positiv chi/energi :) Men nu var det inte det som jag tänkte på i dag. För nu tänkte jag tipsa er om att täcka era blanka golv.

Som jag berättat om tidigare är vi omringade av chi/energi i någon form. Chi har olika flöden i olika rum och på olika golv som jag i dag tänkte berätta om.

TheStyleFiles
Blanka golv kan ge upphov till att det uppstår rusande chi som skapar obalans. Det man med Feng Shui´s teorier vill uppnå är en balans. 

TheStyleFiles
Öppna korridorsliknande golvytor och som dessutom är blanklackade skapar absolut en rusande chi. För att lugna ner chi är det fördelaktigt att placera en rund eller oval matta någonstans på vägen i korridoren. 

TheStyleFiles

Här stoppar mattan och det runda bordet upp chi. Mattan skulle kunnat vara lite större enligt mig och kanske till och med rund. 

Lite att tänka på.
Ha det så bra, kram.

onsdag 14 oktober 2015

Lazy evening

En av mina döttrar frågade mig vad jag skulle bli i mitt nästa liv, jag svarade katt. Ja, ner ser ju själva varför jag kan tänka mig att bli kisse i mitt nästa liv. Tänk att få komma till en familj på landet med en tillåtande inställning till soffhäng trots fästingar och och fällande päls. (hoppas bara man får välja familj).

Katter gillar att sova på currylinjer och currykors och för er som inte vet vad det är så är det kraftlinjer som finns nere i jorden som påverkar oss människor och djur. Vi vill inte vistas längre stunder på en curry linje och ännu mindre på ett currykors det kan t ex bidra till dålig sömn eller att vi presterar sämre i ett arbete.

Bildkälla
Så har du en katt som har ett favoritställe där hemma är det säkert en linje eller ett kors där. 
Jag vill bara förtydliga att dålig sömn eller en nedsatt prestation på jobbet kan ju även bero på andra saker, viktigt att reda ut vad som är vad.

Vid frågor, hör gärna av dig.
Goa hälsningar, Rebecca

tisdag 13 oktober 2015

Höstpyssel och DIY

I dag har det varit arbete och därefter en skön varm Yinyoga på det mysiga stället Yogaroom i Kungsbacka. Yoga är lika avkopplande som att vara ute i naturen- helt underbart, tänk er att få sträcka ut kroppen så där mycket att det nästan svider i musklerna. Efter passet har man en skön lealös känsla, både i kropp och knopp.

Hur som helst, igår var jag ute samlade ihop lite löv i alla vackra färger som går att hitta nu.

...och sim sala bim... 




...så har jag ordnat lite höst-fint vid entrén. En trevlig entré lockar chi/energi till ytterdörren. Mer om entréer kan du läsa om här.

Ha en bra afton 
Kram Rebecca