fredag 28 augusti 2015

Underbara marmor

I have a dream...
Jag önskar mig en köksbänk av marmor. Hur fint är inte det?! Marmor blir så fint och stilrent oavsätt vad man önskar tillsätta för stil. Kustigt New England, en stilmix av eklektiskt inredning, lantlig inredning, kolonial inredning.... you name it.


Skivan ska vara av den ljusa glansiga carraramarmor-sorten. Därmed får vi in en chi höjare in i köket.   



Bilder: Pinterest

onsdag 26 augusti 2015

Fantastiska sängkläder att drömma sig bort i...

Höst och vinter kollektionen i H&M:s sortiment ser helt drömlikt ut. Just sådana sköna färger som lugnar och får oss att komma till ro. Men glöm inte övriga element i rummet för att få en skön balans. 

I ditt sovrum är det ok med mer Yin kvaliteter som får oss att känna lugn och ro. Så som feminint, mjuka och runda former, lite mörkare färger och blommigt, lägre möblering....
Ja ni förstår vad jag menar :) 

Grön är skönt sägs det och det är alldeles riktigt det, för visst får denna grön/blå ton en att känna ett lugn. 




I de tre rummen nedan saknas en del element för att man ska uppnå den där fullständiga känslan av balans. Kan ni se vilka? Metall elementet är det ingen tvekan om att det finns då sängkläderna går i den grå tonen.


Fönster här ger vatten och när det är ljust ute ger det eld. Sängkläder och den vita färgen på väggen ger metall. För att nu få in en balanserad känsla och ett skönt chi-flöde bör här tillsättas träelement och jordelement. Som ett exempel skulle detta kunna vara en grön växt och en fyrkantig matta av jute.


Har ni några frågor, ställ dem gärna!
Sov gott och kram :)

måndag 24 augusti 2015

Orange i köket

Vissa älskar orange i inredningen andra tycker det är för mycket. Men om du vill ha orange i hemmet är köket ett ypperligt rum att tillsätta denna färg. Enligt Feng Shui är orange den färg som stimulerar aptiten och främjar matsmältningen.

Tänk, lagom är bäst och bilderna nedan visar vad jag menar med detta :)

Sköna hem
Personligen är jag inget "fan" av orange men om man tillsätter det i lagom dos tycker jag faktiskt att det är en behaglig syn och en fin accentfärg. 

Det får nog bli en orange detalj i köket trots allt. 
Pinterest

Pinterest

Sotheby´s Skeppsholmen
Nu önskar jag er en skön kväll ;)

lördag 22 augusti 2015

Inspiration från Formexmässan i Stockholm

Ja, i går var det äntligen dags för ett besök på Formexmässan i Stockholm. Förutom en inspirerade föreläsning av Frida Ramstedt vandrade vi runt bland runt höstens nyheter. 
Lätt att konstatera är att det är petrol, grönt, blått och varma rosa/röda toner som gäller i höst och för er som inte var där kommer här mina favoriter. 


H. Skjalm P. (min favorit)




Linum

Linum









Hoppas ni får lite inspiration av bilderna, önskar er alla en skön lördag!

onsdag 19 augusti 2015

Ett personligt badrum med karaktär

Jag gillar detta badrum med en harmonisk blandning mellan gammalt och nytt, mjuka material mot hårda (yin och yang). Dessutom har de på ett enkelt sätt utan att överdriva fått med samtliga element för att skapa ett harmoniskt badrum.


Med ett vacker fönster mellan sov och badrum skapas ett "gratis" ljusinsläpp. Det vill sig till att inga obehöriga kliver in i sovrummet när man tar sig en dusch :)




Vad sägs om en vägg i mässing (vet inte materialet men det ser ut som det). Ett högst personligt badrum med karaktär alltså... härligt!

En sak till, hur skönt är det inte med denna sommarvärme som fullkomligt omfamnar en när man kommer hem från jobbet? Helt underbart! Jag har lärt mig att njuta av varje sekund (ibland glömmer jag men det är bara att öva på det igen ;) )

Ta hand om dere!
Kram 

måndag 17 augusti 2015

Att ha svarta golv

Jag kikade runt lite på våra kära mäklarfirmor runt om i Sverige och hittade en lägenhet (som nu är såld) som passade ypperligt till ämnet som jag i dag tänkte ta upp idag. 

Nämligen svarta golv.....

Förutom att det är ur snyggt med svart och vit inredning så kan det också kännas kalt och kallt om man inte kompletterar med de andra elementen (jag ska när jag är heeeeelt färdig med min utbildning ha lite feng shui kunskap här på bloggen och då gå in mer på elementen)

Tillbaka till ämnet: Svarta golv...

 Som sagt det kan vara snyggt med svarta golv men som jag tidigare berört tillhör svart vatten elementet. Därmed kan svarta golv kännas otryggt att gå på. Känslan behöver inte bli att det känns obehagligt så att man går som Bambi på hal is. Utan mer som att det är "något" som inte känns riktigt rätt.

Lika så är känslan av att stå eller gå på plexiglas eller glas. Vem vet, det skulle ju kunna gå sönder (även om det troligen inte gör det så kan känslan vara den och därmed blir man otrygg)


Bilderna är lånade här

Så till er som funderar på ett svart golv. Även om det är snygg, fundera om, kanske ett mörkbrunt golv skulle kunna passa dig/er. Till er som redan har svart golv och känner att det är "något" som inte känns bra. Prova att lägga på mattor för att skapa en stabilitet!

En annan viktig sak att lägga till är, har man inga problem eller inte känner att där skulle vara, så finns där heller inga problem. Låt det då vara ;)

Ha det toppen!
Kram


lördag 15 augusti 2015

Sätt dig bekvämt och tryggt

Kraftposition

Vad menas då med det? Jo, inom Feng Shui finns vissa verktyg att använda sig av för att finna en balans och harmoni i din inredning och i ditt hem. Att placera sig i kraftposition är ett av verktygen.

Med kraftposition menas att du har stöd i ryggen av en vägg eller dylikt (inte ett fönster), fri sikt fram i rummet för att du ska ha möjlighet att se vad som händer framför dig.

Här har man placerat soffan med ryggstödet mot en vägg och när du sitter i soffan har du fri sikt fram och kan se vem eller vad som kommer in i rummet.

Här har du också möjligheten att känna dig trygg när du sitter i soffan och med tanke på avsaknaden av väggar har du även en överblick över fler rum samtidigt.  

Bilderna är lånade  här i från

Här sitter du otryggt, med denna placering kan du komma känna dig otrygg. Du vet inte om någon står där utanför och tittar in på dig (om det inte är 5:e våningen upp då vill säga). Dessutom sitter du i ett chi flöde, energierna från dörren letar sig ut genom fönstren det vill säga, det kan även bli så att du känner en rusande chi (energi). Här skulle jag om möjligt vända soffan och placera den med ryggen mot väggen på höger sida i bild för att på så sätt även ha näsan riktad mot dörren och där med koll på vem som kliver in i rummet.



Lycka till med din möblering!
kram

fredag 14 augusti 2015

Att placera tankarna på annat...

Idag mina vänner har jag haft en tung dag på jobbet. Arbetar man som biståndshandläggare kan man höra ett och annat elände. Så vad gör jag för att avleda sorgsna tankar? jo, jag tänker på inredning- smart va :)

I dag plingade det till i min inbox från rum 21 och nyheter på dettas sida uppenbarande sig.
Det kan tänkas vara ytligt, men tro mig. Jag köper inte allt bara för jag har intresset, nej nej....absolut inte. Jag bara insuper allt fint!

Som sagt idag dök denna skönhet upp framför mig! Jag var bara tvungen att söka miljöbilder.

Här hittade jag denna

...och här

... och här.

En läder stol med träkarm ger dig både eldelement och jordelementet (är hela stolen svart kan denna sammantaget ge vattenelementet på grund av dess färg).

Ha en skön fredag kväll!
Kram

tisdag 11 augusti 2015

"Äggarns" vad kreativt


Körde förbi vår (tyvärr) nerlagda handelsträdgård i Vallda i dag. Hur gulligt och kreativt var inte detta?
Tänk vad lite det krävs för att fånga förbipasserandes uppmärksamhet ;)


Ha en skön kväll, själv ska jag hoppa i bingen och njuta av en god natts sömn efter första arbetsdagen efter semestern, snark.

Kram till er!



torsdag 6 augusti 2015

Skapa harmoniska rum i din bostad

Att ha stora vackra utrymmen i huset eller lägenheten är underbart. Inom Feng Shui talar vi om Chi flödet, alltså energier som far runt i huset. Energierna tar sig in genom ytterdörren/dörrarna och vidare in genom rummen i bostaden och senare ut genom fönstren.


Det man vill uppnå är ett lugnt flöde av chi i rummen. Därför tänkte jag tipsa er som har rum i fil eller en ytterdörr som är placerad mitt emot en altandörr eller balkongdörr om hur man skulle kunna bromsa chi flödet.

Saken är den, att om man inte har något som "bromsar" flödet, rusar energierna för fort och du som person kan känna dig stressad eller helt enkelt väljer att inte placera dig just i det rummet för att det inte känns behagligt. Oftast stannar man inte en längre i det rummet. Känner du igen dig?

Pinterest
Här har man bromsat chi flödet med hjälp av en pall och matta.

Pinterest

I rum med blanka golv flödar energierna extra snabbt därav en god idé att placera ut något som bromsar. Det kan vara ett runt bord som man placerar ut i mitten någonstans med en vacker blomvas på men även en rund matta för att skapa en balans. 

Pinterest

I rum där golvet har sina mönster som följer flödet är risken stor att energierna flödar snabbt. Undra om den person som får sitta på ytterkanten av bordet vill sitta där ett längre tag?

Pinterest

Låt dig föreställas att du står i dörröppningen och titta ut mot en altandörr (i själva verket är det en spegel rätt fram). Här bromsas energierna något med anledning av att golvets struktur bromsar energierna. Annars är ett alternativ att hänga upp en skir gardin längst bort i fönsterdelen. Placera ut runda krukor någonstans längs vägen (behöver inte vara i mitten).  

Lycka till med att skapa ett harmoniskt flöde hos dig!
Kram

tisdag 4 augusti 2015

Miljösmart styling tips för ditt hem

Den här sommaren har man sannerligen haft tid att se över sitt hem och internet efter nya fina möbler och inredningsprylar. Men jag har tänkt om. Varför hålla på att spendera när man kan återanvända på ett miljösmart sätt. 

Här är ett tips på hur man kan dekorera sitt hem, plocka fram till exempel fram dina hattar (om du har några) häng sedan upp dem på ett sätt som passar dig, några tips på upphängningar får du här nedan. 

Saknar du jordelementet är detta ett fiffigt sätt att få in det hos dig!

Pinterest

Pinterest

Pinterst

Pinterest

Styla på mina vänner!
Kram